Дерматологія

Кожен відповідальний господар знає, що увага та турбота про вихованця – основний момент у утриманні домашнього улюбленця. Контроль за станом здоров'я, швидке виявлення різноманітних захворювань, надання необхідної допомоги, а також вакцинація вихованця, правильне годування, підбір засобів для догляду – це обов'язкові умови для утримання тварини в домашніх умовах. Але навіть незважаючи на виконання всіх вимог, трапляється, що собаку/кішку вражають захворювання шкіри. І тоді на допомогу приходить ветеринарна дерматологія.

Власникам вихованців варто пам'ятати, що при будь-яких проявах захворюваннях шкіри: почервоніння, виразки, випадіння шерсті, свербіж - необхідно відразу ж звернутися до ветеринара-дерматолога, який допоможе виявити причину і призначити лікування.

Основні проблеми шкіри у тварин. Симптоми дерматологічних проблем

Ви знали, що близько 80% всіх шкірних захворювань тварин пов'язані з появою бліх (блошиний дерматит)? Тваринка починає розчісувати укус і заносить інфекцію. В результаті утворюються корости, що вражають усю шкіру. Найпоширенішими шкірними захворюваннями є подібні інфекції, а також алергічні реакції собаки. Крім цього, виділяють і інші дерматологічні захворювання у тварин:

  • ✔️ Дерматити (атопічний дерматит, хронічний дерматит та ін.) – це запалення шкірного покриву, які мають різні причини виникнення. При цьому відбувається порушення всіх функцій шкіри.
  • ✔️ Лупа (себорея) – виявляється як порушення нормального функціонування шкірних покровів. Виглядає це як суха лупа, помітна найчастіше в області морди, на вухах, хвості, ліктьових згинах, а також на грудях.
  • ✔️ Алергія – алергічні реакції у тварин бувають абсолютно різними: починаючи від кашлю та закінчуючи шкірними ураженнями. Варто пам'ятати, що алергія у тварин найчастіше спричинена тими самими причинами, що й у людей. Тому будьте гранично уважними, коли даєте вихованцю нові для нього продукти чи використовуєте смаколики, пробуєте нові засоби для миття чи догляду.
  • ✔️ Грибок шкіри (стригучий лишай) – областю ураження лишаєм стає поверхня шкіри та лапи тварини. Недуга не залежить від віку та зустрічається як у цуценят/котів, так і у дорослих вихованців. Будьте уважні, якщо помітили у собаки надмірне та раптове випадання вовни – це може бути ознакою лишаю.
  • ✔️ Бактеріальні шкірні інфекції – виглядає як гнійний висип, що супроводжується випаданням вовни та сильним свербінням у вихованця.

Ветеринар-дерматолог (Львів)

Якщо у Вашого вихованця з'явилися перші ознаки шкірних захворювань, слід обов'язково звернутися до спеціаліста. У ветеринарній клініці EuroVet веде прийом кваліфікований ветеринар-дерматолог (Львів), який виявить справжню причину наявної дерматологічної проблеми та підбере варіант лікування, індивідуально для Вашого вихованця. При необхідності Вам будуть призначені аналізи чи зішкріб – це допоможе ветеринару точніше визначити причину захворювання та призначити грамотне лікування. Будьте уважні та бережіть своїх вихованців!

  • Контакти

    Ветеринарний госпіталь
    м.Львів, вул. С. Яблонської, 8
    (094) 843-81-44
    (067) 559-69-02
    (вартість дзвінка за тарифами Вашого оператора)
    Графік роботи: ЦІЛОДОБОВО!
    info@eurovet.lviv.ua

    Ветеринарна клініка
    м.Львів, вул.Пасічна,102
    (032) 232-99-92
    (067) 559-69-08
    (вартість дзвінка за тарифами Вашого оператора)
    Графік роботи: ЦІЛОДОБОВО!
    info@eurovet.lviv.ua

  • Знижки

    Для наших постійних клієнтів та їх улюбленців ми пропонуємо приємні бонусні програми та подарунки

Партнери

Партнери нашої ветеренарної клініки vetmed royalcanin