Давайте жити дружно!

Давайте жити дружно!

Усі господарі, що мають тваринок діляться на два типи: одні не уявляють свого життя без котів, а інші обожнюють собак. Однак є і ті, хто наважився прихистити в себе вдома одразу двох протилежних по характеру чотирилапих. Як зробити так, щоб це співжиття не перетворилось у велику війну між тваринками?

Про те, що коти і собаки не можуть жити разом, думає навіть маля, але не кожен здогадується, що причиною такої нелюбові в тому, що у них абсолютно різний образ життя і світогляд. Собакам потрібне спілкування та ігри, адже в дикій природі вони жили в зграях, тоді як граціозні хвостаті хижаки – створіння, які цінують особистий простір і уникають контакту з незнайомими для них тваринами. Саме тому зацікавлений песик у відповідь отримає шипіння у відповідь на свою дружелюбність, і , напевне, вже не захоче спілкуватись з котами. Звісно, постійно наглядати таке протистояння двох улюблених тварин досить нелегко, і кожен господар мріє щоб вони потоваришували. 

Любов і взаємна повага ваших пухнастих жителів, як не дивно, залежить в більшості від вас, і, якщо ви врахуєте кілька порад і будете терплячими, вам вдасться уникнути жорстокої боротьби у вашому домі. Звісно, таке сусідство потрібно обміркувати заздалегідь – краще всього взяти тварин, коли вони ще зовсім маленькі, адже дорослішати пліч-о-пліч , чотирилапі звикнуть одне до одного і будуть дружно жити. Якщо ж ви вирішили знайти компанію вашому давньому улюбленцю, то потоваришувати буде набагато складніше, але також можливо. Знайомство хвостатих потрібно проводити, тримаючи тварин на безпечній відстані, реакцію на нового сусіда передбачити важко, а перший конфлікт зазвичай відкладається в пам’яті тваринки надовго.Врахуйте, якщо в одного з ваших улюбленців нелегкий характер, варто взяти собаку на поводок і одягнути йому намордник, а коту обстригти кігті. З самого початку займайтесь вихованням, визнате, хто в домі господар, щоб уникнути боротьбу за «владу», яка є нормою для тварин в їх середовищі.

Спеціалісти радять дати кішці можливість відчути перевагу, адже кішки за своєю природою не вміють підкорятись, а собаки, навпаки, дружні і легко йдуть на компроміс. Варто також забезпечити кожному чотирилапому особистий простір, у них має бути свою зона відпочинку, своя миска і іграшки, таким чином тваринка буде себе почувати в безпеці.  Спробуйте давати увагу обом пухнастим, щоб уникнути ревнощів, тваринки завжди бажають любові господаря, тому не можна обділити когось ласкою та увагою. Пам’ятайте, що увага має бути нерівною, а достатньою, адже котам не завжди комфортна нав’язливість, а деякі собаки готові провести з коханим хазяїном хоч весь день.  Позитивно вплине якщо ви ще до того як приведете нового сусіда додому, принесете якусь річ з запахом нового друга, чи то  іграшка, чи підстилка з м’якого місця тощо.Таким чином ваш давній улюбленець буде відчувати запах когось нового і імовірно швидше його прийме .

Хорошим рішенням буде придумати спільне проведення часу: прогулянки, виїзд на природу, ігри, де можуть приймати участь двоє улюбленців. Вже через кілька тижнів ви побачите, як вони звикнуть одне до одного, почнуть проводити все більше часу разом, а ймовірно навіть ділитись іграшками і місцями для сну. Не сумуйте, якщо перемир’я так і не відбулось, це означає, що ваші улюбленці занадто вас люблять, щоб змиритись з хвостатим сусідом. В цьому випадку варто зробити все можливе, щоб тварини не конфліктували і не влаштовували військових дій.

Ще однією складністю може стати харчування. Тепер сім’я стала більшою, а люблячий господар завжди хоче, щоб кожен з його пухнастиків був смачно і корисно нагодований.Звісно, є універсальні корма, які можна давати як котам , так і собакам, але спеціалісти не рекомендують таке харчування, адже у хвостатих абсолютно різні потреби у вітамінах, мінералах і поживних речовинах.Тож краще їхні миски ставити на відстані одна від одної, і миску для собаки вище (наприклад на підставці) від мисочки кота, щоб котик не міг під’їдатиcобачого корму.

Велика хвостата сім’я – це величезна відповідальність, але й одночасно вдвічі більше любові і радості. Міцної дружби і здоров’я вашим вухастим ;)

  • Контакти

    Ветеринарний госпіталь
    м.Львів, вул. С. Яблонської, 8
    (094) 843-81-44
    (067) 559-69-02
    (вартість дзвінка за тарифами Вашого оператора)
    Графік роботи: ЦІЛОДОБОВО!
    info@eurovet.lviv.ua

    Ветеринарна клініка
    м.Львів, вул.Пасічна,102
    (032) 232-99-92
    (067) 559-69-08
    (вартість дзвінка за тарифами Вашого оператора)
    Графік роботи: ЦІЛОДОБОВО!
    info@eurovet.lviv.ua

  • Знижки

    Для наших постійних клієнтів та їх улюбленців ми пропонуємо приємні бонусні програми та подарунки

Партнери

Партнери нашої ветеренарної клініки vetmed royalcanin